En pärla till bok
Vi är så stolta över att kunna presentera en liten pärla till bok. Russell Potters underbart charmiga Toby – den lärda grisens memoarer. En bok skriven med kärlek där vi verkligen arbetat både med omslag och inlaga för att skapa en ovanligt vacker roman.

Den lärda grisen Toby gjorde stor succé i 1780-talets England då han åkte runt på marknader och teatrar och visade upp sin förmåga att läsa och skriva – ja, till och med läsa damers tankar (men bara med deras tillåtelse). På ålderns höst levde han i Edinburgh och det var där han bestämde sig för att skriva ned sina memoarer. Hans succé hade nämligen varit så stor att han fått en hel del efterapare som påstod att det var de som var den lärda grisen och Toby kände att han själv ville vara den som berättade sin egen historia. Det är en historia om kärlek och vanvård, om slumpens och språkets betydelse. En historia som kanske kan lära oss något om hur vi behandlar våra djur.
2012-04-27
Nytt år
Nytt år, ny hemsida, ny säljorganisation och, naturligtvis, nya böcker. Basil inleder det nya året med att sjösätta den nya hemsidan. Här kommer du att kunna hitta information om våra böcker och författare, pressmaterial och läsa senaste nytt om vad som händer på förlaget. Den mer regelbundna kontakten med våra läsare kommer hädanefter att skötas via Facebook och Twitter.

Jag vill också passa på att välkomna Torbjörn, Clara och Niclas på Autostrada som hädanefter kommer att sköta vår försäljning till bokhandeln. De har alla stor erfarenhet från branschen och jag är helt övertygad om att vi kommer att få ett riktigt fint samarbete.

Nya böcker kommer naturligtvis också. En uppföljare och tre debutanter är klara hittills. Mer om detta kommer inom kort.
2012-01-07
Russell Brands självbiografi
Nu släpper vi Russell Brands kritikerrosade, skandalfyllda och fantastiskt roliga självbiografi Min Booky Wook – ett liv med sex, droger och stand up. Finns i butik den 25 november.

Russell själv hälsar: “I am so excited about my book being released in Sweden as the entire piece was inspired by the writing of Augustus Strindberg. Especially Miss Julie. Also I enjoy uninhibited sex and Abba.”
2011-11-22