Russsell Brand är komiker, skådespelare och programledare i radio och tv. Han har vunnit ett flertal priser i Storbritannien, bland annat Bästa ståuppkomiker och Bästa tv-personlighet. Han har även utsetts till ”världens sexigaste vegetarian” av djurrättsorganisationen PETA och ”Shagger of the Year” av tidningen The Sun. Han har dessutom lyckats bli arresterad inte mindre än tolv gånger.

Andrew Brown är idag journalist på den brittiska tidningen The Guardian. För "Fiska i Utopia" tilldelades han det prestigefyllda Orwell Prize "for outstanding political writing".

Ben Elton, författare och komiker, är hela Englands humorfavorit. Förutom tretton bästsäljande romaner har han skrivit manus till TV-serier som Svarte Ormen och Hemma Värst samt pjäser och musikaler som gjort succé i West end, som till exempel We Will Rock You med musik av Queen och nu senast Love Never Dies, uppföljaren till Phantom of the Opera i samarbete med Andrew Lloyd Webber.

Mike Gayle är en brittisk författare och journalist. Han är född på 70-talet vilket han menar var ett fantastiskt decennium som han varmt rekommenderar. Han har skrivit för tidningar som FHM och Sunday Times Style, Guardian och Girl Talk. Faktum är att han kan vara den enda människa i världen som har skrivit för både Guardian och Girl Talk (den senare är Storbritanniens populäraste tjejtidning för tjejer i åttaårsåldern). Han har åtta bästsäljande romaner bakom sig varav två har tidigare har kommit ut på svenska: Konsten att fylla trettio och Min legendariska flickvän.

Lucy-Anne Holmes är den nya stjärnan på den europeiska chicklit-himlen. Hennes böcker älskas av läsare världen över för sin charm, fräckhet och stora humor. Vid sidan om författaryrket är Lucy-Anne även skådespelerska och har bland annat setts i Morden i Midsomer och teateruppsättningar i West End. Hon bor i London, men drömmer om att flytta till Devon och det är få saker hon uppskattar mer än ett riktigt bra snoppskämt.

Eric Idle är naturligtvis mest känd som en av medlemmarna i Monty Python vilket gör honom till en legendar inom brittisk humor. Han är också kompositör och skrev många av gruppens sånger, bland annat den odödliga ”Always Look on the Bright Side of Life.” Efter att Monty Python upplöstes har han fortsatt skådespeleriet i diverse tv-serier och filmer samt skrivit ett flertal böcker. Han har även fått en asteroid uppkallad efter sig, 9620 Ericidle.

Russsell Potter undervisar i litteratur, media och utforskandet av Arktis. Hans bok Arctic Spectacles: The Frozen North in Visual Culture gavs ut 2007 och han har även varit programledare för tv-programmet Search for the Northwest Passage. Han bor i Providence, Rhode Island. Toby - den lärda grisens memoarer är hans första roman.

Dan Rhodes belönades år 2010 med det prestigefyllda E.M. Forster Award och är av tidsskriften Granta utsedd till en av Storbritanniens tjugo bästa unga författare. På svenska har vi tidigare kunnat läsa hans kritikerrosade novellsamling Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek samt Engelsmannens hund.

Sarah Winman är en brittisk skådespelare som numera även kan kalla sig författare. Hennes debutroman När gud var en kanin var en av de tio bäst säljande romanerna i Storbritannien 2011 och har i dagsläget sålts till cirka trettio länder. Hon bor idag i London tillsammans med sin partner Patricia Niven.