George och Joan Bachelor är stolta (om än kanske aningens besvikna) föräldrar till tre vuxna män vars liv inte riktigt ser ut som de hade önskat.

För trots att de har sina föräldrars snart fyrtioåriga äktenskap som förebild visar de tre bröderna Bachelor inga som helst tecken på att stadga sig: storebror Adam dejtar bara väldigt glamourösa partytjejer, som definitivt inte är typen man gifter sig med. Luke har visserligen friat till sin flickvän men hans förflutna sätter käppar i hjulen. Minstingen i familjen, Russell, är kär i en tjej som han aldrig någonsin kan få.

Och när pappa George bara någon månad innan bröllopsdagen tillkännager att han har beslutat sig för att lämna föräldrahemmet för att försöka sig på ungkarlslivet ställs allt på sin spets. Inte nog med att de måste försöka reda upp sina egna liv, nu måste bröderna reda upp sina föräldrars liv också … eller riskera att förlora det enda de alltid kunnat räkna med.

Recensioner

”Supertrevlig … en rolig, trivsam och bitvis riktigt insiktsfull bok om hur karlar (kanske) tänker. Mars och Venus och allt det där – fast roligare”
– Marie-Louise Marcus, Expressen

”Tra la la. En trivsam och småmysig familjeroman som cirklar runt tre bröder Bachelor (ungkarl) och deras oförmåga att stadga sig, samt deras föräldrar. "Konsten att vara ungkarl" spelar på Oscar Wildes "The Importance of being Earnest" och filmer som "Fyra bröllop och en begravning". Väldigt brittisk."
- Lennart Nilsson, Expressen

Det var länge sen jag hade så roligt."
–Länstidningen

“Det här är Mike Gayle när han är som bäst."
- Länstidningen

På nätet

”Jag gillar att det var så många oväntade vändningar och att spänningen var hög hela tiden … Hade bibblan haft öppet i lördags hade jag gått dit och lånat en till bok av Gayle. Nu får jag hålla mig till tåls ett tag för jag har just börjat på en annan bra bok. Men nästa gång lad-lit-suget sätter in vet jag var jag ska leta.”
- Doras bokprat

”Konsten att vara ungkarl är en varm och rolig relationsroman, i bästa lad-lit/chick-lit stil … Perfekt sommarunderhållning!”
- I hyllan

”Konsten att vara ungkarl är lättsam - men inte utan djup - och rolig. Inte rolig så att man skrattar högt, utan lite mer lågmält roligt berättad. Trivsam är en bra beskrivning. Och trots småroliga och en aning dråpliga situationer så finns det ändå ganska mycket djup och allvar i berättelsen.”
- Anna Ljungdahl's blog

”Ett härligt familjedrama om tre söner som har svårt med kärleken … en ganska lättsam och trevlig bok.”
- Boksidan

“Klart läsvärd!”
- DAST Magazine