”Morgonen den första april 2005 vaknade jag på ett behandlingshem för sexmissbrukare i en förort utanför Philadelphia. Medan jag kravlade mig ur den brits, som påstods vara en säng, som jag dessutom förväntades sova i under de kommande trettio runklösa nätterna såg jag att den tidigare innehavaren hade lämnat en bit tandtråd vid kudden – jag gissar att den var tänkt att användas som en hängsnara till hans stackars utsvultna snopp.”

En fantastisk historieberättare, livsnjutare av stora mått, outtröttlig älskare – den kvicktungade dandyn Russell Brand lever sitt liv som om han ingick i ett viktorianskt vaudevillesällskap.

Russell lärde sig tidigt att skämta bort rädsla och misslyckanden. Han har gått från en problemfylld uppväxt som skilsmässobarn i Essex till missbrukare av droger, alkohol, sex – ja allt, kan det missbrukas har Russell Brand gjort det – till att idag vara en av Storbritanniens mest hyllade ståuppkomiker och Hollywoodstjärna.

I Min Booky Wook berättar han själv den mustiga, promiskuösa, hysteriskt roliga och smärtsamt uppriktiga historien om sin berg- och dalbaneresa mot berömmelse och låter oss lära känna mannen bakom håret.

Recensioner

”Den mest begåvade ståuppkomiker som har slagit igenom i Storbritannien det senaste decenniet.”
Daily Telegraph

”En skandalös, sedeslös memoar som är mer välskriven och mer underhållande än de flesta andra kändisbiografier som trängs i hyllan.”
Observer

”Uppriktig så man tappar hakan. Till och med när han chockerande detaljerat förklarar varför heroin är så beroendeframkallande lyckas han fortfarande vara överraskande rolig. Man lägger ifrån sig boken med en känsla av att man verkligen lärt känna – och gillar – den verklige Russell.”
Heat

”My Booky Wook är även en obarmhärtig resa med ett komiskt geni vid ratten … Killen kan skriva.”
New York Times Book Review