Alex och Lewis är två smått misslyckade ståuppkomiker. I väntan på det Stora Genombrottet som ska ta dem till Mars – planeten Showbiz på 2200-talet – hankar de sig fram genom att underhålla den otacksamma publiken i de yttre delarna av solsystemet. Med sig har de sin robot, Carlton (en Bowie 4.5), som skriver på en doktorsavhandling om det sena 1900-talets humor, inget lätt ämne för en robot som till sin natur är oförmögen att förstå ironi.

Efter ett lyckat uppträdande ombord på lyxkryssaren Princess Diana blir duons alla kommande gig inställda under mystiska omständigheter. Och plötsligt finner sig de tre ofrivilligt inblandade i en politisk kom-plott med intergalaktiska terrorister, rebeller, en diva, vapensmugglare, hemliga agenter och transsexuella androider. Med andra ord – precis alla ingredienser som behövs för en spännande, hysteriskt rolig och fullkomligt unik roman.

Eric Idles brittiskt eleganta, galna och underfundiga berättelse om två komiker och en robot är en blandning av Liftarens Guide till galaxen och Monty Python.

Recensioner

”Det är helt enkelt briljant skriven humor där nästan varje mening i sig utgör en one-liner.”
- Rolli Fölsch, BTJ

Det är oerhört rappt, här finns också en del oväntade vändningar och faktiskt en skapligt spännande historia. Dessutom är tankarna kring humor och komiker både roliga och tänkvärda. Ibland skrattar man rakt ut, som när berättaren, en framtida professor, totalsågar ”Monty Pythons flygande cirkus”.
– Motala & Vadstena tidning

På nätet

”Eric Idle skriver denna roman med sin speciella Monty Python humor … En riktigt rolig roman”
- Kristina Simars bokblogg

”Han är inte bara kul på film, Eric Idle från Monty Python-gänget. ”Vägen till Mars” är en riktigt rolig roman. Eric Idle är en suverän berättare och ”Vägen till Mars” är packad med humor och – faktiskt också – intressanta tankar om komedi”
- mvt.se

”Eric Idle har verkligen lyckats samla allt i den här futuristiskt bisarra historien och jag hade fruktansärt roligt medans jag läste den”
- Världen runtomkring mig