Klappa händer små är en fantastisk, bisarr saga fylld med svart humor och extremt vackra människor, valthornsmusik, ett självmordsmuseum, en man som ser precis ut som Pavarotti, okonventionella dieter, en levande solstråle, en städerska dömd till helvetet och en hund som heter Hans. Bröderna Grimm möter Tim Burton.

När Pavarottis fru grundade ett anti-självmordsmuseum hade hon inte räknat med att det skulle motverka sitt syfte och att människor skulle smyga in om nätterna och ta livet av sig med hjälp av utställningarna. Än mindre hade hon räknat med att stadens doktor döljer en hemlighet som får det att vändra sig i magen. Eller att den gamle mannen hon anställt som intendent äter spindlar. Samtidigt, i en by långt borta, förälskar sig den vackraste av flickor i den vackraste av pojkar, en bagare med brustet hjärta spelar valthorn och stadens mest ineffektiva poliskonstapel avslöjar, med viss hjälp av hunden Hans, ett brott så groteskt att det kommer att skaka världen.

Från den olycksbådande inledningen till den sprängfyllda upplösningen smälter Klappa händer små utsökt samman ett underhållande berättande med Rhodes makabra fantasi, förtrollande originalitet och magiska touche.

Boktrailer

Recensioner

”Även om stilen är underhållande, ironisk och full av parodier uppfattar jag att författaren vill provocera och har något allvarligare att säga oss om västerländsk kultur och den tid vi lever i.”
- Länstidningen

“Strålande, bitande rolig.”
- Independent

”En roman som är späckad med humor och patos och en absolut förståelse för det paradoxala i människans natur.”
- Big Issue

”Helt sjuk och genialisk, på helt rätt sätt. Han suger in dig i sin värld. Jag älskade den.”
- Douglas Coupland

”Den mest gripande aspekten av den här romanen är inte vad som händer med karaktärerna, utan vad den gör mot läsaren: att läsa den är som att ta ett djupt andetag in i din egen fantasi.”
- Scotland on Sunday

”En fantastisk saga … genialsikt uttänkt ... oerhört spännande intrig … en mästerlig och stilsäker skröna som underhåller från början till slut.”
- Skinny

”Vad som särskiljer allt Rhodes gör är en lysande klar prosa och oerhört absurda situationer.”
- Sunday Herald

“Rhodes [har] förtroendet hos någon som är född till berättare, en författare som verkar ha förmågan att skaffa sig en direktkontakt till det utsökt bitterljuva motsägelsefulla i människans natur och blottlägga den i ord.”
- The Scotsman

”En originell och välskriven berättelse, som vädjar till läsarens fantasi och där författaren med hjälp av bisarr ironi och en god portion empati, fångar läsaren från första till sista sidan.”
- Anders Palm, BTJ

På nätet

”Trots att Klappa händer små ger ett ganska så kusligt intryck till en början är den ofattbart rolig. Rhodes lyckas förrena allvarligt mörker med humor på ett mästerligt sätt. Det är fantasi på högsta nivå och för mig årets läsupplevelse.”
- Bokmilaskogen

”Den är sjukt skön. Och konstig. Skönt konstig”
- Världen enligt Audrey Fenn

”Vissa böcker älskar man utan att riktigt kunna sätta fingret på varför … Klappa händer små är precis en sådan bok ... Den är en slags lustig blandning av svart komik och gotiskt artisteri med en hel del absurditeter och samhällskritik instoppat emellan.”
- Eli läser och skriver

”Klappa händer små är så hårresande fenomenal att jag inte riktigt ville att den skulle ta slut. De båda parallellberättelserna är så skickligt skrivna att jag fastnar i dess nu utan att ens fundera på hur de kanske slutar.”
- It's a literary thing

”Läs ”Klappa händer små”, en absurd men fängslande roman av Dan Rhodes, en av Storbritanniens mest lästa unga författare.”
- Göta Petter!