1968. Året för Majrevolten i Paris. Året då Martin Luther King förlorar livet för en dröm. Året då Eleanor Maud Portman föds.

Den unga Ellys värld formas av de som lever i den: hennes kärleksfulla men galet virriga föräldrar, en bästis som luktar pommes frites och som kan exotiska ord som "luder", en åldrande fjolla som steppar sin väg in i hennes liv, en Shirley Bassey-imitatör som följer i hans spår, och sist men inte minst en kanin som heter gud. I en barndom full av både vardagliga och ovanliga händelser är Ellys största trygghet hennes bror Joe.

Tjugo år senare står Elly och Joe som vuxna lika nära varandra som alltid. I alla fall fram till en solig morgon när en enda världsomvälvande händelse hotar att förstöra deras relation för alltid.

Det här är en bok om en bror och en syster. Det är en bok om hemligheter, barndom och om att växa upp. En bok om vänskap och familjeband, triumfer och tragedier och allt däremellan. Men mer än något annat är det en bok om kärlek i alla dess former.

Diskussionsfrågor till När gud var en kanin

Här hittar ni 10 diskussionsfrågor till När gud var en kanin

Recensioner

"Storslaget äkta … en mästerlig debut"
- The Times

"Rolig, oberäknelig och innovativ."
– Guardian

"Fängslande ... berättad med en tilltalande uppriktighet, precision och känslomässig skärpa"
– Observer

"Förtjusande ... man kan inte sluta tänka på den"
– Daily Mail

"Underbar … jag ger den fem morötter"
– New York Times

"Totalt fängslande"
– Glamour

"Förtrollande"
– Good Housekeeping

"Det är sällan man hittar en bok som man börjar rekommendera till vänner och kollegor efter bara 60 sidor men När gud var en kanin är en sådan … en bok man förlorar sig själv i; förbered dig på att plåga alla runt om dig genom att säga åt dem att de bara måste läsa den"
– Stylist