För Jimmy Corby var pengar det nya rock ’n’ roll. Livet var en enda lång adrenalinstinn och kokainfylld fest. Hade han inte träffat Monika skulle han troligtvis ha dött eller i alla fall hamnat på avgiftning.

Men Jimmy hade lika tur i kärlek som han hade i aktieaffärer och i stället för att gå ner sig så steg han bara högre och högre på den pengadyrkande finanshimlen. Rika, bortskämda, framgångsrika och ansvarslösa levde Jimmy, Monika och deras vänner, med av en armé av hemhjälp, ett drömliv.

Sen kom kraschen. Och med den globala finanskrisen upptäcker Jimmy att vem som helst kan hantera framgång. Det som verkligen betyder något är hur du hanterar motgångar.

Ben Elton gör comeback på svenska med en djupt underhållande och sylvasst bitande satir om de rika och privilegierade, om girighet och vänskap som sätts på hårda prov. Och som alltid när det gäller Elton gör han det elegant, tänkvärt och dråpligt roligt.

Recensioner

”Min favorit! En rolig, elak och skarpsynt skildring av en tid då dyrkan av mammon sågs som främsta mänskliga dygd, och vilka konsekvenser det fick i förlängningen.”
– Ingalill Mosander, Aftonbladet.

”[En] i vanlig ordning underhållande och medryckande historia … En skarp satir över det nyrika Storbritannien under Tony Blair, en rolig och ibland lite sorglig berättelse om cynism, fåfänga, egoism och social statusjakt.”
– Anders Palm, BTJ.

”Oerhört rolig och extremt läsvärd”
– The Guardian

”En fantastisk ny roman av den oefterhärmlige Ben Elton”
– What Magazine

”Väldigt rolig”
– Daily Mail